Geleé Royal -luonnon aarreaitta

Gelee Royale kuningatarhyytelön terveysvaikutukset

Kuningatarhyytelö on kuningatarmehiläiselle elintärkeä ravintoaine. Mehiläiskuningattaret eivät synny kuningattariksi, vaan ne tehdään ravitsemalla naarasmehiläisiä kuningatarhyytelöllä. Ilman tätä erikoista ravintoa mehiläiskuningattaria ei kehittyisi. Tätä Luonnon aarreaitaksikin kutsuttua kallisarvoista ainetta on Arnica Homeopatiakeskuksen VIABOL -valmisteissa runsain määrin.

Kuningatarhyytelö on erittäin ravitsevaa, kermamaista tai maidonväristä nestettä, jota hoitajamehiläiset erittävät hypopharyngaalisista rauhasista. Mehiläiskuningattaret elävät yksinomaan kuningatarhyytelön avulla, mistä johtuu niiden uskomaton koko, hedelmällisyys ja pitkäikäisyys.

 

Mehiläiskuningattaret syntyvät täsmälleen samoista munista kuin työmehiläiset. Ainoan eron muodostaa se, että kuningattariksi valitut potentiaaliset työmehiläistoukat ravitaan kuningatarhyytelöllä. Kuningatar on ruokinnan ansiosta tavallisesti 42% suurempi kuin työmehiläiset ja ehkä eniten hämmästyttää se, että mehiläiskuningattaren elämä on 40-50 kertaa pidempi kuin työmehiläisten, vaikka ne munivat 2-1 / 2 kertaa oman painonsa verran munia joka päivä. Tämä kuningattaren hedelmällisyys, energisyys, koko ja pitkäikäisyys on osoitus siitä, miten tämä ravintoaine pystyy ylläpitämään sisäeriterauhasten terveyttä ja niiden tehokasta toimintaa.

MITÄ GELEÉ ROYAL SISÄLTÄÄ?

Kuten siitepöly, myös kuningatarhyytelö on aarreaitta, joka on täynnä ravintoaineita ja energiaa. 12-13% siitä on valkuaisaineita, 12-15% hiilihydraatteja, 5-6% suotuisia lipidejä, tärkeitä rasvahappoja. kuningatarhyytelo sisältää myös koko vitamiinien spektrin. Siinä on runsaasti bioaktiivisia B-vitamiineja, erityisesti pantoteenihappoa, joka tunnetusti vähentää stressitasoja. Se sisältää myös mineraaleja, mm. kalsiumia, kuparia, rautaa, fosforia, kaliuma, piitä ja rikkiä. Se sisältää myös steroleja, hormonaalisesti stimuloivia aineita, fosforipitoisia aineyhdisteitä ja asetyylikoliinia.

Kuningatarhyytelön aminohapposisältö on merkittävä. Se sisältää vähintään 17 aminohappoa, joista 8 on välttämättömiä ihmiselle, sekä lisäksi 5 muuta, samansukuista, mutta tunnistamatonta aineyhdistettä. Aspartiinihappoa, joka on pääasiallinen aminohappo kudosten kasvulle ja uudistumiselle on kuningatarhyytelössä keskimäärin 16.1% sen koko valkuaisainepitoisuudesta. Se sisältää myös gammaglobuliinia.

Puolet koko rasvahapposisällöstä on 10-hydroksi-2-dekanoiinihappo (10-HDA), joka on mukana solujen uudistumis-, säätely- ja immuunijärjestelmässä. 10-HDA muodostaa 2-15% kuningatarhyytelön kokonaispainosta, sisältäen myös merkittäviä määriä feromoneja sekä muita tunnistettuja että tunnistamattamia aineita.
 

 

Arnican Homeopaatit

Huomioittehan, että parhaan avun oireisiinne saatte varaamalla henkilökohtaisen vastaanotto- ja puhelinajan 
Homeopatiakeskus Arnica:sta: 040 - 718 1893.

 

 

Ajanvaraus

Homeopatia ajanvaraus - Espoo, Helsinki, Lahti, Kouvola, Lappeenranta, Joensuu, Kuopio, Jyväskylä, Oulu, Kemi, Kerava, Lohja, Salo, Vaasa, Pori, HämeenlinnaAJANVARAUS
040-718 1893