Lisääkö suolistobakteerikannan heikkeneminen alttiutta koronavirukselle?

Resistenssi on seurausta antibioottien liikakäytöstä. Antibiootit tappavat myös hyviä bakteereita ihmisen elimistöstä ja yhtä lailla kaikkialta muualta ympäristöstä. Vain vastustuskykyiset kannat selviävät.


Kun vastustuskykyisille taudinaiheuttaja -bakteereille syntyy tällä tavalla tilaa, ne lisääntyvät ja täyttävät tyhjiön. Näin niiden osuus kaikista bakteerikannoista vähitellen suurenee.

”Bakteeri-infektion riski lisääntyy, kun virus heikentää puolustusta esimerkiksi hengitysteiden limakalvoilla. Taudin vakavassa muodossa keuhkot tulevat niille alttiiksi”, sanoo Helsingin yliopiston infektiosairauksien professori Anu Kantele.

MENEILLÄÄN olevan pandemian aiheuttaa koronavirus, eivätkä antibiootit tehoa viruksiin. Silti antibiootteja käytetään vakavien tautitapausten hoidossa.

Kiinalaisessa tutkimuksessa todettiin, että kahdessa wuhanilaisessa sairaalassa kuolleista 191 potilaasta n. 50 %:lla oli myös bakteeri-infektio. Toisaalta vain yhdellä 137 selviytyneestä oli sellainen. Tämä viittaa siihen, että bakteereillakin on tekemistä koronakuolemien kanssa.

”Jos sairaalasta peräisin oleva lukuisille antibiooteille vastustuskykyinen bakteeri pääsee aiheuttamaan keuhkokuumeen, tilanne on paha”, jatkaa Kantele.

Kausi-influenssoista tiedetään hyvin, että niissä kuolemaan johtaa useimmiten bakteerin aiheuttama keuhkokuume. Influenssa on virustauti, mutta se altistaa potilaan hengitystiet bakteerien hyökkäykselle. Antibioottien ja koronaviruksen ongelmat kietoutuvat yhteen toisellakin tavalla. Koska koronapotilaita on valtavasti, antibioottien kulutus lisääntyy huomattavasti ja bakteerien vastustuskyky lisääntyy entisestään.

”Äänetön pandemia saa tästä lisävauhtia”, sanoo Kantele, joka on itse tutkinut superbakteerien tuloa Suomeen. Äänettömällä pandemialla hän viittaa vastustuskykyisten bakteerien leviämiseen maailmassa. Koronaviruksen kulku ei jää meiltä huomaamatta, mutta antibioottiresistenssi leviää salaa. Tulos voi olla, että menetämme monien antibioottien tehon kokonaan.

Maailman terveysjärjestö WHO julisti jo vuonna 2014 antibioottiresistenssin maailmanlaajuiseksi terveysuhaksi.

Tähän näkemykseen perustuen on tärkeää hoitaa suolistobakteerikantamme kuntoon mm. laadukkailla maitohappobakteereilla!

LUE SCIENTIFIC AMERICAN artikkeli tästä... 

 

ARNICAN IMMUNE SUPPORT  TUKIOHJELMA:

  1. VICOLON -probiootti elvyttää suolistomme bakteerikantaa
  2. SILICEA ACCORD -homeopaattinen
  3. CALC.CARB. ACCORD -homeopaattinen
  4. ARS.ALBUM ACCORD -homeopaattinen

Farmacopean HAB:n Mukainen Ainemääritys:

  • Allergiat, Nuha, Voimakas aivastelu
  • Astma, Keuhkoputkentulehdus
  • Suolisto-oireet, Vatsa, Myrkytysoireet
  • Silmien punoitus ja kirvely
  • Virusinfektiot

 

Huomioithan, että parhaan avun saat varaamalla henkilökohtaisen (puhelin)ajan

numerosta:   040 - 718 1893

Tilaa IMMUNE SUPPORT 1 KK tästä!

Homeopatiakeskus ARNICA

Homeopatiakeskus Arnica toimii maanlaajuisesti yli 30:llä paikkakunnalla: Espoo, Forssa, Helsinki, Hämeenlinna, Lahti, Kerava, Kotka, Kouvola, Lappeenranta, Loimaa,Joensuu, Kuopio, Kurikka, Jyväskylä, Jämsä, Oulu, Kemi,Kerava, Lohja, Mikkeli,Salo, Parainen, Pieksämäki, Pori, Porvoo, Rauma, Rovaniemi, Savonlinna, Seinäjoki, Tempere, Turku, Vaasa, Varkaus Varaa aika...